Välj en sida
Hjälp, i morgon är det nyårsafton och vart är glittret, bubblet och glamouren? Om du är som jag, en kronisk tidsoptimist så ta det lugnt, här kommer 5 tips på hur du hinner med att planera nyårsfesten på några timmar:

01. STÄDA
Det är bara att inse att tiden inte räcker till för att storstäda. Plocka undan allt och sopa upp alla gigantiska dammråttor. Eftersom lägenheten/huset kommer att vara nedsläckt så kommer ingen att märka att du inte hunnit med att knäskura golven. MEN lägg krut på badrummet för här kommer smutsen garanterat att synas, så nyckelordet här är polera. Speglar, handfat, toalett och lister behöver ses över. Glöm inte nya fräscha handdukar! Avslutningsvis är några fina ljus välkomnande för gästerna.

 

02. DEKORATIONER
Har du julgranen kvar? Låna några julgranskulor och lägg upp dem i en vacker skål eller på ett fat. Silver eller rött spelar ingen roll, något som glimmar passar fint, oavsett färg, till nyår. Om du har ljusslingor liggande, häng upp dem över bokhyllan, i fönstret eller i taket. Jag älskar ljusslingor och tycker att de verkligen sätter stämningen oavsett vad det är för tillfälle. Plocka också fram alla fina ljusstakar och ljuslyktor du har i gömmorna. När det gäller ljus så tycker jag att du ska ösa på med hela arsenalen.  
 • Nyår brukar bli en rätt blöt historia så var mycket försiktig med alla tända ljus – snälla!
03. MUSIK
På en fest är det en sak som absolut inte får saknas; Musik! Musiken är en av de allra viktigaste detaljerna eftersom den direkt sätter tonen på festen, så väl musik med omsorg. Om du har Spotify, gör en spellista för de första timmarna av festen, sen kommer dina gäster garanterat att slåss om att få sköta musikvalet. 
 • Till nyår kan faktiskt din gamla Absolute Music skivor med 70-tals disco funka utmärkt!
 • Om du har musiktorka, se om några av dina Facebook kompisar har spellistor som kan passa.
 • Sandra Beijer som har den utmärkta bloggen nio till fem har några Spotify spellistor där du kan vaska fram massor av bra musik till din spellista. 
04. MAT OCH DRYCK
Bubbel är ett måste på nyår! Om du har råd, köp gärna äkta skumpa. Jag är absolut ingen vinkännare utan är så tråkig att jag tycker att bubbel ska vara billigt och sött. Asti Cinzano tycker de flesta om så varför inte? Ett alkoholfritt alternativ som faktiskt smakar riktigt gott är Isabella Spagnolo. Om du vill bjuda gästerna på något gott när de kommer har jag ett ord att säga; krustader! Fyll dem med några goda röror (jag älskar skagen) och toppa med några korn kaviar, en dillkvist och en räka eller två. Lägg upp på ett snyggt fat och du är good to go.
Om du ska bjuda på mat, satsa på en buffé. Vad för typ av buffé du vill ha är ju en smaksak, men de allra flesta gillar italienskt så bunkra upp med oliver, goda ostar, bröd, lufttorkad skinka och så vidare.
 • Ytterligare tips på italiensk buffémat kan du hitta här eller här.
 • Om du är helt rådvill om vad du ska köpa för dryck, fråga personalen på bolaget – de hjälper dig!
 • Eller så kan du spana in Systembolagets mousserande sortiment här.
 • Efter bubblet så dricker jag gärna rött!
05. DU
Om du inte har någon nyårsstass liggande, sätt på dig din allra finaste outfit och glamma till det med en snygg sminkning eller glittriga naglar. Titta i smyckesskrinet, det kanske ligger glitter i botten? Glöm inte bort att tänka på att andas och ha kul – det är ju din fest!
 • Tips på mer eller mindre fantasifulla makeuper hittar du här.
 • A Cup of Jo tipsar om den här festfina frisyren.
 • Om det känns svårt att hinna med allt, dela upp allt du ska göra i delmoment och bestäm hur lång tid momenten får ta, sätt sen en äggklocka och fokusera på att hinna med allt under den bestämda tiden. Jag jobbar alltid bäst när jag har tidspress på mig.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  

BILDER 01: Ljusslinga via Méchant Design + Brickan via Country Living
BILDER 02: Dans via Candy for a Candide + Discokula via Peppermint Bliss
BILDER 03: Pejper
BILDER 04: Ansikte via imgfave + Paljettklänning härifrån
P.s Det är tråkigt att inte kunna ange rätt bildkälla, om någon vet ursprunget på bilderna är ni välkomna att höra av er