Välj en sida

HISTORIA
Ett av mina allra tidigaste barndomsminnen är från mina farföräldrars hus. Jag kan väl ha varit en 3, 4 år gammal och tittar ut genom ett köksfönster. I fönstret stog det alltid pelargoner och värmen från solen fick dem att lukta sött och gott. Den doften förknippar jag sen dess med sommar. När jag flyttade hemifrån gav mig farmor några sticklingar och berättade att hon fått dem av sin mormor. Vad jag vet så är jag den 5 generationen som älskar den här pelargonen – som jag tyvärr inte har nåt namn, här hemma går den under namnet; Farmors pelargon.

FUNKTION
Under vintern står plantorna i köksfönstret. Sorten är otroligt frisk och motståndskraftig och håller sig grön och fin hela vintern. På sommaren fyller vi upp vår inglasade balkong och bara njuter av de stora rosa blommorna. Doften gör att vilken regnig dag känns som högsommar!

VARFÖR?
Ett hem är inget hem utan blommor, och jag gillar verkligen pelargoner. Det är ett stort plus att sorten håller sig fin året om och att den börjar blomma tidigt. Att det dessutom finns en släkthistoria bakom gör att jag inte kommer att byta ut dem i första laget. De här plantorna kommer jag att rädda om det skulle börja brinna!

Läs mer om 52 saker här.