Såg igår att mitt fikonträd har fällt ut sina första blad. Det är januari så det är klart att jag är lite förvånad. Men jag väljer att ignorera att trädet fått fnatt och smånjuter av de späda gröna bladen i stället. Fikon är en helt fantastisk orangeriväxt, och oj så mycket gott man kan göra av frukterna!
1. Sagolik matporr – via A cup of Jo
2. Fig Frangipane Tart – via Jillian leiboff imaging – en maffig matblogg!
3. Mogna fikon – via Wayside Gardens
4. Pizza med fikon (mumma) – via The Pioneer Woman
5. Fikon, en trendig inredningsdetalj – via Homestilo
6. Friskt gröna fikon, redo att plockas! – via This Little Green Book
Jag har inte provat fikon förutom dom där torra märkliga varianterna man får till julen.
De är ju vackra att se på, man borde väl prova…
kram EM
Enkelt och snyggt med fikonkvisten,
Bra inspiration när man inte har "gröna fingrar".
EM: Om du har möjlighet att vinterförvara frostfritt (och det verkar du ju ha) så testa – en sån tacksam växt.
LBM: Om du inte har gröna fingrar kan jag tipsa om pelargoner – de är supertuffa växter, som klarar det mesta!