Välj en sida

Efter Italienresan var det snabbt tillbaka till jobbet och där tog min ork helt slut. Men nu har jag två veckors semester till som jag bara ska avnjuta hemma i lugn och ro – som jag har längtat efter att få sova länga, skrota runt i mjukisbyxor och bara vara! Eftersom det var några veckor sen sist så kommer en summering av den sista månaden i punktform – bara för att jag älskar punktlistor 🙂

INSTAGRAM

  • Jag är helt såld. Mitt bildknarkande har härmed gått till extrema mått. Det är så häftigt att få se bloggkompisar och helt okända människors vardag. Dessutom från jordens alla hörn. Om man som jag älskar bilder så är Instagram en outsinlig källa till fotostilar, kompositioner och vinklar som jag aldrig trodde vara möjliga. Här kommer några saker jag snappat upp den senaste månaden:

TAGGAR

  • Om du inte använder taggar till dina bilder tycker jag att du ska börja på en gång! Genom att tagga dina bilder så får fler människor möjlighet att se dina bilder. Och om fler får se dina bilder då är chansen stor att du får får fler likes och nya följare. Och det är ju alltid trevligt! Om du är osäker på vad du ska använda för taggar så kan du använda dig av sökfunktionen i Instagram eller googla på populära taggar. En bra start är att använda taggar som beskriver bilden. Här kan du läsa mer om vad taggar är. Du kan också gå tillbaka i ditt flöde och tagga gamla bilder. Taggningen gör du i kommentarsfältet.

VAR AKTIV OCH FÖLJ MÅNGA!

  • Jag har anammat samma princip som på Pinterest; jag följer många. Om någon gillar en av mina bilder, så tittar jag in på den användaren, och följer personen om jag gillar vad jag ser. Jag letar aktivt efter nya personer att följa. Orsaken till att jag gör så här är att jag vill ha en konstant feed, jag avkyr att vänta på att nya bilder ska dyka upp. Om någon börjar ”spamma” med tusen uppdateringar eller postar bilder som inte intresserar dig, då kan man alltid ”avfölja”. Jo, man vågar det! Att leta upp och följa många gör att jag får se massor av bilder som jag är intresserad av. Det kanske inte är ett sätt som passar dig, men prova!
  • Var aktiv och tryck på Like knappen när du ser en bild som du gillar! Skriv också gärna kommentarer, eller ställ frågor – det är ett jättefint sätt att knyta nya bekantskaper och ju mer just du syns, ju större chans är det att folk lägger märke till dig. Min erfarenhet är att människor uppskattar kommentarer och att man ofta får svar tillbaka.

APPAR

  • Man kommer långt med Instagrams inbyggda filter, men om du vill experimentera mer, så finns det massor av bra redigerings appar du kan använda. Jag använder en app som heter VSCO Cam och jag är, just nu, väldigt förälskad i den! Den är superenkel och har i princip bara basfunktioner och 10 filter, men den passar mig perfekt. Bilderna i det här inlägget har jag processat med appen. Som sagt, det finns hur många som helst, här hittar du en lista på 100 stycken. Kanske någon av dem kan passa dig?

PINTEREST

  • För två veckor sen så upptäckte jag något mycket konstigt. Helt plötsligt började antalet följare skjuta i höjden. Pinsamt mycket. Från att ha haft ca 3500 så tickade bara ”mätaren” stadigt uppåt. Jag vet fortfarande inte exakt varför. Min gissning är att tre av mina boards hamnat som förslag för alla nya som går med i Pinterest. Att få hjälp att puffa för det man gör är otroligt roligt och smickrande… men det känns inte riktigt som… välförtjänt??? Jag vet inte riktigt… skräckblandad förtjusning kanske summerar mina känslor runt hela Pinterestgrejjen? Okej, hur många är många då? Just nu står mätaren på 529 000. Det är absurt.

ROSENHILL

  • Jag har bott i Stockholm i snart 20 år och jag har aldrig tagit mig ut till Rosenhill. Skandal om du frågar mig. Rosenhill är en trädgård, café och musteri som ligger på Ekerö. Hela stället är otroligt bohemiskt och alternativt. Vi tog en lunch på logen och det var jättemysigt att få sitta bland alla återvunna möbler, lyssna på stojande barn och titta ut över blomsterfälten. Maten var så god och jag blev innerligt glad över hur de dekorerade tallriken. Det var som att äta ett smärre konstverk! Helt charmerande så boka in ett om du har vägarna förbi! De två översta bilderna i inlägget är från Rosenhill.

TACK!

Stort tack till alla er som tittar in här då och då. Stort tack för kommentererna ni lämnar. Stort tack för ert tålamod! You rock!