Välj en sida

sophia har precis gjort om sitt kök och nu står vi på tur. För tusende gången. Men nu ska det banne mig bli av! Vi hade stora planer när vi flyttade in, hela köket skulle rivas ut. Men efter att ha bott in oss kom vi fram till att vi behåller orginalköket från 1963. Det fungerar och kvaliten går inte att köpa för en rimlig penning idag. Och jag har insett en sak; köksskåp med skjutluckor har sin charm! Så nu är planen att vi ska uppdatera ytskikten och bevara det vi har. Här kommer en snabb genomgång av vad vi tänkt oss i form av ett litet köksmoodboard:

01. + 07. Vi har en datorplats i köket och väggen ska vi måla svart. Jag tror det blir fint till vårt brunsvarta skrivbord.02. Köket blir helvitt och gamla köksredskap ger lite värme till köket samtidigt som de är suveräna att laga mat med.
03. Vid spisen ska vi sätta upp en hylla där man kan ha färska kryddor – som ju är lite av ett måste här hemma.
04. Plastgolvet ska UT! och vi ska lägga in samma vita trägolv som i hallen.
05. Har någon provat att foga om befintligt kakel? Vi har nu svarta fogar och skulle vilja ha vita eller ljust grå…
06. På den svarta väggen får vi plats med en liten tavelvägg.
08. Ovanför arbetsytorna måste det upp ”stänger” där man kan hänga upp redskap.

Möbler och belysning sitter på plats i dag men jag hoppas att de kommer ännu mer till sin rätt när vi byter ut duvblå köksluckor och grå väggar mot vitt. Jo, vi kör på ”vitt och fräscht” va!? Hur är det med dig; är du nöjd med ditt kök eller går du också och laddar för en köksrenovering?!