Välj en sida

Vinterdepp

Känner du igen dig i bilden ovan? Lite seg, lite trött, faktiskt kanske också lite deppig? Jag känner verkligen igen mig. Man har byggt upp nån slags förväntan inför jul och nyår för att sen kraschlanda en bit inne i januari. Det nya året är här, och alla planer och förväntningar ligger såå långt borta… Helt plötsligt så försvinner orken och människan man ser i spegeln på mornarna har ingenting med bilden man har av sig själv. Vem är du? Man tycker inte om henne/honom. Den där likbleka typen med frissigt hår. Man blir rent ut sagt rädd.

MEN det finns hjälp! Jag har radikalt dragit ner på alla kolhydrater (lchf) igen om märker redan att jag sover bättre och är piggare. Det passar mig, men du som bara vill ha lite energi så rekommenderar jag verkligen att bunkra upp med d-vitamin. Visste du att vi svenkar lider av d-vitaminbrist? Bristen kan bland annat göra en orkeslös och deprimerad. Många som lider av höst/vår depp blir mycket bättre om man börjar äta tillskott.

Jag har nu, förutom min nygamla diet, laddat på med tredubbla doser och jag märker genast sån skillnad. Helt plötsligt har jag mer energi än vanligt och jag är betydligt gladare. Livet är riktigt fint faktiskt! Så testa själv om du behöver lite boost!

+ Need Supply har 4 tips om hur du överlever ’winter time blues’
+ Här kan du läsa ett tidigare inlägg om d-vitamin
+ Läs även den här artikeln om du känner dig lite tveksam till om du behöver d-vitamin.

Dags att städa upp ditt Pintrestkonto?

Du som hänger på Pinterest, har du någonsin gått in och sorterat och rensat bland alla pins? Jag brukar då och då rensa bort eventuella dubletter och ta bort bilder som känns ”så där”. Tyvärr så är det lite halvbökigt att flytta många bilder ur en mapp om man vill skapa en ny. Jag plockade till exempel ut mer än 40 bilder skor ur min modemapp, en och en… Drygt. Men förhoppningsvis kommer Pinterest få fler funktioner som gör det lättare ”att städa” och organisera upp mapparna.

+ apartment therapy har en bra artikel med tips om hur man organiserar upp röriga boards
+ Bilden har jag hämtat från Nordhaven Studio som har en fin feed – kolla in själv här

Elina Dahl

Elina lämnade en kommentar på ett inlägg tidigare i veckan – vilket jag blev jätteglad över för nu upptäckte jag henne och hennes illustrationer! Jag gillar de här två bilderna jättemycket och samtidigt blir jag lite förvånad – sen när gillar jag rosa?! Visst är de fina!?

+ Kolla in Elinas shop här
+ Givetvis ska ni kolla in hennes blogg med

Nyfiken på!

Jag har länge varit förtjust i Åhléns märke Wera. Jag har bland annat en plånbok och två av de här weekendväskorna. Väskorna är gjorda i tjockt läder och blir bara finare ju mer jag använder dem. Men eftersom jag är skyldig till att vara ”väskoman” så måste jag erkänna att jag är lite nyfiken på de här två varianterna. För en flicka kan väl inte ha för många väskor va!? Så om du är på jakt efter prisvärd kvalitet, gå genast in och titta efter Wera nästa gång du tar en repa på stan!

+ Väskorna hittar du här och här
+ Här kan du se alla produkterna i Wera sortimentet

Resa!

Havanna! Smaka på ordet. Visst smakar det gott och exotiskt?! Jag fick en sån längtan att se Cuba när jag hittade till bloggen Mr. and Mrs. Globe Trotter. Yuri och Julia valde ett udda sätt att fira sin smekmånad på; de drog jorden runt under 6 månader. Det vill jag också göra, bara dra iväg och uppleva alla platser som jag någonsin drömt om! En vacker dag så!

+ Se mer bilder från Havanna här
+ Spana även in parets shop; den där kalendern, wow!

//

Slutligen: Missa inte shopias inlägg i morgon! Hon delar med sig av en finfin spellista. Ett av hennes musiktips sitter jag just nu och lyssnar på. En fantastisk artist som bara växer och växer för varje låt! Så missa inte hennes lista, jag är säker på att det finns mer pärlor att upptäcka där!