Välj en sida

Äntligen är vi tillbaka igen! Det blev en period av tystnad från oss på pejper men ibland hinner man liksom inte med. Inte för att vardagen svämmar över av spännande händelser men ibland får man bara inte till det tidsmässigt. Fast nu är vi tillbaka med inte bara ny energi men även med ett helt nytt utseende. Det var för några veckor sedan som jag och anna k sågs hos mig över en middag som tanken slog oss att man kanske skulle dela på oss och på så sätt ge er dubbelt så mycket läsning. Vårt nya fina utseende står värdens duktigaste bloggkollega för. Tack snälla du för din fantastiska förmåga att skapa detta och tack för ditt eviga tålamod när jag frågar för tjugoelfte gången om lösenord och bildupplösning.

Så vad har jag sysslat med istället? Jo, jag fick lite nog på mitt jobb och gick tillbaka till det jag trivs bäst med och har jobbat med tidigare: trädgård. Jag lämnade den branschen och började jobba med något helt annat för ett tag men insåg ganska snabbt att det är med trädgård och växter jag vill hålla på. Jag har aldrig tidigare haft något sug efter att plugga och har inte heller haft dom kraven på mig hemifrån. Men så plötsligt var det just det jag ville göra så då var det bara att söka den trädgårdsutbildning som så många andra jag känner gått innan mig. Hela hösten gick jag och väntade på svar. En iskall dag i december satt jag ensam i det kala lunchrummet på jobbet med min micrade fiskgratäng när telefonen plingade till med det där efterlängtade antagningbeskedet. Så sen i slutet av januari sitter jag i skolbänken om dagarna. I början kändes det jättekonstigt, jag var helt säker på att min gamla chef skulle ringa och fråga varför jag inte var på jobbet trots att jag sagt upp mig för länge sen. Nu har jag en månads praktik framför mig, sen har jag gått min första termin och har ”bara” tre kvar. Så om mindre om två år får jag faktiskt kalla mig trädgårdsmästare. Nog för att jag tycker att det är orättvist mot alla ”riktiga” mästare i branschen men en vacker dag ska jag se till att leva upp till den där titeln och dit längtar jag så det är inte klokt.

Så med andra ord så blir det nog en hel del inlägg om trädgård och grönt men även en hel del om inredning, resor, fotografi, pinterest, instagram och det jag nog egentligen brinner allra mest för: musik. Förhoppningsvis en ganska bra blanding helt enkelt!

// Bilder från D’art Photographie.