Välj en sida

Ute börjar solen äntligen att visa sig! Det verkade som om våren glömde bort att den skulle komma; snålblåst, regn, hagel… Den här tveksamma våren har jag tillbringat många timmar med att längta efter hetta och värmande sol. Precis som vi hade de där 5 underbara dagarna vid Gardasjön i sommras! Vi hängde i den lilla byn Padenghe sul garda och njöt av en massa pasta, vin och den brummande AC:n som gjorde att nätterna var behagliga.

Jag kan varmt tipsa er om att besöka Gardasjön. Sjön är Italiens största och hela området är fantastiskt vackert! Arkitekturen, maten, människorna och den härliga svalkan har, har sen länge gjort sjön till ett eftertraktat turistmål.

Överallt, och då menar jag överallt, ligger det hotell men det är, i mitt tycke, inte turistigt på ett sätt man får med charter. Det är avslappnat och familjevänligt!

På hotellet/campingen vi bodde på fanns det massor med italienska familjer som hyrde in sig med sin husvagnar. På kvällarna kunde jag och min man följa familjelivet från vår veranda; gamla tanter som vaggade runt i nattsärkarna och hängde tvätt, männen som satt i shorts och läste tidningen samtidigt som de kastade ett öga på någon fotbollsmatch som alltid verkade gå på tv:n. Barnen sprang runt i bland husvagnarna och röjde runt, precis som barn gör en varm sommarkväll.

Så likt livet på en svensk camping – men ack så exotiskt för två sönderbrända svenskar – som flämtade ut efter en dag av brännande sol. Bara att få lyssna på världens vackraste språk, sippa på ytterligare ett glas rött och bara, bara vara…

Det var stilla dagar där vid Gardasjön – och jag vill tillbaka!