Välj en sida

Äntligen är sommaren här! Vi har väl ändå fått en hel del sol på näsan och idag visar kalendern första juli så nog är sommaren här ändå. Jag och Anna k jobbar på men har bloggen i tankarna dagligen. Vi hänger upp semesterskylten kan man säga, men kikar in här när tiden och idéerna infinner sig. Själv jobbar jag två veckor till och sen bär det av till Brighton. Underbara semester, snart är den här!

För mig visade sig den första sommardagen i en skogsglänta i Sigtuna för sex veckor sedan. Jag minns att jag stod i hallen och tog på mig sommarskorna med tanken att det nog egentligen var för tidigt men att det nog fick vara dags ändå. Det var det! Jag tog tåget till Sigtuna för att ta del av Kinfolk Flower Potluck hemma hos Rigetta Klint, ägaren och grundaren av Slow Fashion House.  Hemma i hennes vackra hus skulle vi spendera kvällen tillsammans och det hela började i gläntan bakom huset. Där samlade vi alla snittblommor vi fått i uppgift att ta med oss och band sedan buketter, kransar och alla möjliga skapelser man kan komma på när blommorna fanns att tillgå mitt framför oss. Jag gjorde dom två ni ser på dom nedersta bilderna. En vild sommarhistoria med rosmarin och en rundbunden med pioner, fläder och vinbärsblad. Att få stå där i gläntan och bli serverad rabarbersaft och olika viner samtidigt som årets första sommarkväll höll oss sällskap var så fint och efterlängtat.

Inne i huset blev det sedan dags för mat. På menyn stod bland annat svensk primörpotatis med rygeostsallad, kålsallad med maskrosblad, nässelgnocchi och sedan en efterrättstårta som är bland det godaste jag ätit. Till detta fick vi hela tiden smaka på nya spännande viner. Femtioåringen i mig jublade!  Vid ett vackert dukat bord, med presenter på tallriken, lärde vi känna varann. Att få dela en kväll med folk som inte tycker att det är ett dugg konstigt att diskutera antalet unika bloggbesökare eller att man ställer sig upp och tar en blid mitt i maten var härligt och roligt. Vi var en spännande skara med bland annat stylisten Tina Hellberg, härliga Louise, keramikern Sara Söderberg och gulliga mor och dotter från Wij trädgårdar. Tillsammans med dom och resten av sällskapet fick jag mig en kväll jag sent kommer att glömma. Tänk att färska snittblommor, trevligt sällskap och god mat kan göra så mycket för en. Jag svävade på små larviga rosa moln i flera dagar efteråt! Vill ni se och läsa mer om kvällen och Rigetta så tycker jag att ni ska ta en titt på sidan 105 i senaste Residence, för dom var också med oss under kvällen!