Välj en sida

Maj börjar gå mot sitt slut och sommaren står för dörren… I början av maj så pinnade jag, som vanligt en massa bilder, och när jag av en händelse tittade tillbaka på mitt flöde så ser jag en liten historia; en majdröm.

På något sätt så är de här bilderna faktiskt en slags omedveten påminnelse om vad jag måste ta itu med här hemma – och inte minst väcker drömmar, och ger mig idéer, om vad jag vill göra i sommar.  

Trender kommer ju och går som vi alla vet; en trend jag verkligen uppskattar är att torkade växter är tillbaka. Tack och lov så ligger fokus på andra växter än de dammiga eternellerna som fyllde våra hem på 80-talet, kommer du ihåg?

Min farmor hade ofta renfana hemma och jag har många fina minnen av hur vi skördade stora buketter av den solgula blomman. Jag måste nog plocka ett knippe renfana i sommar!

Det blir ingen utlandssemester i år heller, men en weekend på Gotland är bokad (YAY!) – och det är ju minst lika fint det som en vecka i Grekland, eller vad säger du? …fast jag skriver upp Milos och Sarakiniko strand på min önskelista.

Note to self: 

  • i sommar vill jag alltid ha ett knippe vildblommor på köksbordet 
  • äta utomhus så ofta det går
  • leta efter ett gott rödvin och rosé

Jag önskar mig fler stora gröna krukväxter för snart blir det tomt inomhus – alla pelargoner står nu på tillväxt i väntan på sommarliv på balkongen… 

…och vart har jag gömt min stråväska? I källaren eller är den begravd i något hörn i lägenheten? Fastnade verkligen för den bilden som Weronica delade. En scarf ger ju lite färgpepp i vardagen!

De här bilderna påminner mig om förra sommaren på Gotland; lekande skuggspel och undangömda hörn; en nisch med små omtyckta föremål, en skir vas på köksbordet… Små majdrömmar som får alla mina sinnen att längta till sommaren som ska bli!

– Klicka på bilderna för att se bildkälla –