I går morse vaknade jag av att regnet smattrade mot balkongtaket… och en lätt, fladdrande huvudvärk.

I lördags var jag på en efterlängtad fest, så fint ordnat och de hade dessutom ordnat med en inhyrd kock. Maten alltså. Den var himmelsk!

Det är alltid lika spännande att få utmana mina matfördommar; vegetarisk mat är ju… gott, men inget jag väljer om jag själv får bestämma. Men menyn – den bestod enbart av det allra vackraste gröna; som små smycken på en tallrik och smaker jag inte visste fanns. Och jag är såld. Att sotad sparris kunde vara sååå gott!?

Och huvudvärken? Jaaa, det var ju inte bara riktigt god mat som serverades om man säger så!

På väg till festen kunde jag inte motstå att dyka in i syrenbuskaget som växer bakom mitt hus. Den ljuvligt parfymiga doften av nyutslagna syrener verkligen definierar den här tidpunkten på året, precis som doften av glögg och hyacinter är signumdoften nummer ett under advent.

Vill se mer bilder på syrener? Kolla då in @ketrinkutuzova som har riktigt fina i sitt flöde just nu!